Fra dørstokken på Bygdin går du rett ut i et eldorado av turmuligheter - fra kort tur til nærmeste bålplass 400 m unna langs vannet, til turen med de 5 (eller 7) tøffe 2000moh toppene.  Du kan klatre Via Ferrata Synshorn eller ta båten Bitihorn tur/retur Bygdin-Eidsbugarden, kom til fots over fjellet eller på sykkel fra Skåbu. Her er nok av sommermuligheter - eller du kan sitte og lese enten på terrassen eller i en av våre salonger.

 

Utgangen-på-første-av-tre-rappeller-ned-fra-Mitre-Torfinnstind-2000x900_StåleR.jpg
2000-meters topper med guide

Fra Bygdin finner du mange 2000-meters topper i nærheten. Er du ukjent i området, men klar for å bruke dagen på luftige opplevelser, så kan du bli med lokalkjente guider på topptur.

SE OVERSIKT HER

Jotunheimen Travel har fast ukesprogram med guidede turer. Dagsturer, 2-dagers, med og uten overnatting.
Jotunheimen Mountaineering tilbyr guiding på bestilling.

 

 

bitihorn-bygdin-2_web.jpeg
Båttur med M/B Bitihorn

M/B Bitihorn går i fast rute hver sommer på innsjøen Bygdin 1060 m.o.h. med 2 avganger hver dag: Bygdin - Torfinnsbu - Eidsbugarden og tilbake. Flott tur for utsiktens skyld, eller som start på en fjelltur. 
OBS: på torsdager og lørdager er det også en tidlig avgang kl.07:15 (ikke i september)

Rutetider og priser

synshorn.jpg
Via Ferrata - Synshorn

Via Ferrata er en tilrettelagt rute med faste sikringsmidler som stålwire og stålbøyler. Erfarne guider tar deg trygt og sikkert opp den bratte fjellsiden på en tilrettelagt rute som fører deg helt til topps på Synshorn. Dette gjør det mulig for folk uten klatreerfaring å ta seg opp en nesten loddrett fjellvegg. 

Les mer

IMG_5029.jpg
Bitihorn - og Skyrifjellet

Merket sti starter 1,5 km fra Bygdin ved p-plass. Middels vanskelig fottur, 3-4 timer. Du kan også fortsette videre til Skyrifjellet og få en fin rundtur tilbake til Bygdin.

Les mer om turen her.

https://www.ut.no/sted/5.153298/

fjelltur1.jpg
Korte fotturer

I resepsjonen finner du kart, bilder og beskrivelser for anbefalte turer i nærområdet, både småturer i kupert terreng eller bare rusle en tur med barnevogn og hund på kjerreveien langs Bygdinvannet. Fjellet Synshorn og vakre Fagerdalen er rett ved hotellet, passer til en fin 2 - 3 timers tur. 

Les om de lette og hyggelige småturene her rett fra dørstokken:
Bygdinvika rett ved hotellet? Super tur for de minste, noen få hundre meter.
Dinosaurryggen, en lett stitur for en dagsutflukt for små og store.

svartdalen-1.jpg
Svartdalen

Ta båten M/B Bitihorn fra Bygdin til Torfinnsbu på morgenen. Gå fra Torfinnsbu over den spektakulære Svartdalen ned til Gjendebu (ca. 18 km). På innsjøen Gjende går båten til Gjendesheim – buss tilbake til Bygdin. Fin heldagstur!

Les mer om turen.

Finn rutetider for M/B BitihornGjendebåten og Buss Norway bussekspress korresponderer til Bygdin

IMG_4961.jpeg
Rasletind

Fra Bygdin ca. 7 km med bil eller buss til toppen av Valdresflye (1389 m.o.h). Den merkede stien starter rett vest for p-plassen.

Familievennlig tur, ca 3-4 timer. Les mer om turen her.

https://www.ut.no/tur/2.5380/

IMG_3678.jpg
Merkede ruter

Fra Bygdin går det DNT-merkede ruter til Yksendalen og Eidsbugarden på sørsiden av innsjøen Bygdin, og merket rute på nordsiden av innsjøen Bygdin forbi Hestevollen – Torfinnsbu – Gjendebu eller Eidsbugarden.

https://www.ut.no/

BygdinWeb-Alternativ-Fjellrittet-stort.JPG
Ridetur med Fjellrittet

Weekendturer, 3, 4 og 6 dagers turer i fjellet - med overnatting i hytter og fjellstuer. Passer for deg som har rideerfaring og er en fin avkobling til jobb og inneliv.

Forhåndspåmelding via hjemmesiden til Fjellrittet

fjelltur2.jpg
I ro og mak

Noen ganger trenger man bare stille og rolige dager - sitte litt ute og nyte frisk luft. Kanskje gå en liten tur, lese en god bok og bare nyte stillheten og lyset i fjellet. Spise en rømmevaffel eller to.

Velkommen til stille dager hos oss.